Jeg er ledig, men er blevet syg. Hvad skal jeg gøre?

Det er vigtigt, at du giver dit jobcenter besked om, at du er syg. Det kan du med fordel gøre på Jobnet:

• Log på Jobnet
  • Klik på menupunktet 'Planer og aftaler' og derefter ’Meld syg/rask’
  • Hvis du er dagpengemodtager, skal du , før du klikker på 'Meld dig syg', svare ja eller nej på spørgsmålet  "Er du i et ansættelsesforhold på din første sygefraværsdag".
  • Klik på knappen 'Meld dig syg'

Din sygemelding gælder fra den dag, hvor du registrerer, at du er syg. Hvis din sygemelding er startet tidligere, skal du kontakte dit jobcenter.

Dit jobcenter får automatisk besked om, at du er syg. Er du dagpengemodtager, så får din a-kasse også automatisk besked om, at du er syg.

Har du en planlagt - fremtidig sygeperiode, fx en operation, kan du ikke selv registrere dette, men skal kontakte dit jobcenter, der sørger for at registrere din kommende sygeperiode.

Har du ikke knappen 'Meld dig syg', så skal du kontakte dit jobcenter. Du kan finde kontaktoplysninger til dit jobcenter i højre kolonne på 'Min Side', eller du kan anvende dette link: Mit Jobcenter.

Når du er rask, skal du raskmelde dig via Jobnet. Læs mere om raskmelding.

Har du spørgsmål til sygemelding og / eller raskmelding, skal du kontakte dit jobcenter eller din a-kasse.