Jeg skal på efterløn, skal jeg afmeldes?

Ja, du skal afmeldes som dagpengemodtager på Jobnet og din a-kasse vil automatisk få besked om, at du har afmeldt dig grundet efterløn.

Du kan kun afmelde dig pr d.d. eller 30 dage frem i tiden.

Sådan afmelder du dig på Jobnet:

• Du skal være logget ind på Jobnet, og stå på ’Min Side’
  • Klik på  'Til- og afmelding' i venstremenuen
  • Vælg årsag til afmeldingen fx 'Jeg er gået på efterløn.
  • Tast datoen for den første dag, du ikke længere skal være tilmeldt eller klik på datoen via kalenderen
  • Klik på knappen 'Afmeld mig'
  • Du har nu registreret din afmelding. Er du afmeldt pr. d.d. kan du se det på 'Min Side' under 'Din Status' i øverste højre hjørne.

Vær opmærksom på:

Har du afmeldt dig frem i tiden, så skal du fortsat tjekke jobforslag. Du kan se datoen for dette på Min side

Kan du ikke selv afmelde dig, skal du kontakte dit lokale jobcenter for at blive afmeldt. Du kan finde dit jobcenter her: Mit jobcenter

OBS

• Pas på at du ikke afmelder dig for tidligt. Er du i tvivl om datoen, skal du kontakte dit jobcenter eller a-kasse.

• Hvis du er dagpengemodtager og har fået fuldtidsarbejde med start på et andet tidspunkt end den 1. i måneden, kan der af hensyn til din dagpengeudbetaling være behov for, at du fortsat er tilmeldt til månedens udgang. Kontakt din a-kasse for vejledning.